ReAttach

Als praten niet helpt…ReAttach!

ReAttach is een niet-belastende, kortdurende interventie gericht op het optimaliseren van de verwerking van stress en sensorische prikkels, het verbeteren van de affect regulatie en het activeren van persoonlijke groei. We meten dat na ReAttach de psychologische stress en overprikkeling verminderen, de stresstolerantie toeneemt en cliënten pro-actief en veerkrachtiger worden.

Je zou ReAttach kunnen zien als een lichaamsgerichte psychotherapie waarbij de therapeut je helpt om sterker te worden door. ReAttach maakt gebruik van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking op de handen. Het zorgt ervoor dat je zelf in staat komt om de juiste informatie op te halen, te registreren en te (her)plaatsen. Met ReAttach ontstaan er nieuwe inzichten, krijg je meer rust en overzicht en kun je werken aan persoonlijke leerdoelen.

De kracht van Reattach is dat het een laagdrempelige methodiek is waarbij de cliënt niet hoeft te praten. Het is niet nodig dat trauma’s of nare gebeurtenissen herbeleeft hoeven te worden. ReAttach is kortdurende en een opmerkelijke, snelwerkende en in de praktijk bewezen methode met gemiddeld 5 behandelingen verspreid over 3 maanden. Afhankelijk van de complexiteit kunnen het ook minder of meer dan 5 behandelingen nodig zijn, er wordt per cliënt bekeken wat nodig is. Het is maatwerk behandeling wat betreft frequentie en inhoud. Het effect van deze methodiek is dat cliënten al na enkele sessies een ‘opgeruimd hoofd’, minder klachten en minder stress en overprikkeling ervaren. De executieve functies, ofwel regelfuncties van de hersenen, verbeteren: je krijgt meer overzicht en kunt beter organiseren en plannen. ReAttach is breed toepasbaar en wordt als systemische interventie ingezet bij kinderen, jongeren en volwassenen. In deze praktijk worden enkel jongvolwassenen en volwassen behandeld.

ReAttach is gericht op persoonlijke groei en een meerwaarde voor iedereen die als persoon wil groeien door op een goede manier om te gaan met onaangename gedachten, gevoelens en ervaringen en te focussen op wat echt belangrijk is in zijn of haar leven.

Al na enkele sessies ervaren cliënten hernieuwde energie, zitten ze beter in hun vel, voelen ze zich emotioneel meer in balans en hebben een betere ‘grip’ op het leven.

logo methode kanij