Fysio- & Visceraaltherapie

 

Mijn behandeling kenmerkt zich door een persoonlijke betrokkenheid waarin de mens met zijn klacht centraal staat en niet andersom.

Ik benader en zie lichaam en geest als een geheel. Het lichaam bestaat uit meerdere systemen, zoals spieren, botten, banden, fascia (bindweefsel), organen, het zenuwstelsel en lymfe-& bloedvaten. Alle systemen in het lichaam werken nauw met elkaar samen. Wanneer er bij één of meerdere systemen een blokkade optreedt, kan dit klachten veroorzaken. Tijdens de behandeling wordt bekeken in welk systeem de beperking zit. Hierdoor kan er gericht worden behandeld, waarna het lichaam de klachten zelf kan oplossen.

Naast het mobiliseren van gewrichten gebruik ik o.a. verschillende spier- en fascie technieken, maar ook Dry Needling om bewegingspatronen te optimaliseren.

Daarnaast pas ik met zachte handgrepen visceraal(orgaan)technieken toe. Hierdoor gaat je lichaam zelf aan de slag om een nieuw evenwicht te hervinden en vast te houden. Organen hebben een essentieel onderdeel in het optimaliseren van de bewegingsketens en het goed en energiek voelen in je lijf.